1. Hjem
  2. Dokumenter
  3. Koronaveileder for trening og arrangement
  4. Arrangement
  5. Personer tilstede på arrangement

Personer tilstede på arrangement

Det er store variasjoner i landet nå på hvor mange det er tillatt å samle, det er viktig å holde seg oppdatert på lokale bestemmelser.

Følgende personer skal IKKE møte på arrangement:

  • Du har ett eller flere av følgende symptomer: Hodepine, feber, rennende nese, sår hals, kvalme, nyser eller hoster, er kortpustet, har mistet lukte eller smakssansen, eller har andre tegn på sykdom (kjente allergisymptomer er unntatt).
  • Det er mindre enn 2 dager siden du ble frisk fra sykdom.
  • Du har vært i samme husstand med eller hatt tilsvarende nærkontakt med et bekreftet tilfelle av COVID-19 i løpet av de siste 10 dagene
  • Utøvere, trenere, støtteapparat og funksjonærer som tilhører risikogrupper for COVID-19 (definert av FHI) bør i samråd med lege vurdere om de kan delta i aktivitet.

Utøvere og støtteapparat fra kommuner med stort smittetrykk skal ikke reise ut av  egen kommune for å konkurrere.

Publikum

Det er kun utøvere og helt nødvendig støtteapparat som kan reise til skiskytterarrangementer denne sesongen!

For å redusere ringvirkningene ved en eventuell smittespredning må antallet personer som reiser til ett arrangement, og er i kontakt med utøvere og andre reduseres til et absolutt minimum. Ved en eventuell smittespredning kan alle som har vært tilstede på arrangementet risikere å måtte gå i karantene, det vil også kunne gjelde andre nærkontakter til personer som har vært på arrangement. Dette vil kunne potensielt få store konsekvenser for arbeidsplasser og andre tredjeparter som ikke er ønskelige.

Det vil ikke være anledning for publikum å være tilstede på nasjonale arrangementer, det gjelder både i løypa og på stadion. Publikum henstilles til å følge med på liveresultater hjemmefra.

Artikler

Var denne artikkelen nyttig for deg? Ja 2 Nei