1. Hjem
  2. Dokumenter
  3. Arrangørhåndbok
  4. Stadion
  5. Arenareklame

Arenareklame

Arenareklame er en god mulighet for samarbeidspartnere til å synliggjøre sine logoer. Her kan arrangører hente noen tips vedrørende arenareklame og rigg av dette.

På større nasjonale renn er det gode muligheter for å selge arenareklame fortrinnsvis til lokale sponsorer, men også til enkelte forbundssponsorer. Det er viktig å tenke på hvordan man fordeler arenareklame og hvor man henger det opp.

Standard størrelse er 4 meter langt og 1 meter høyt. Beachflagg og andre type arenareklame skal ikke tildekke annen arenareklame.

Produksjon av arenareklame

Det finnes mange leverandører av reklameskilt, Norges Skiskytterforbund benytter seg av Profilhuset AS. Vi anbefaler at det trykkes i «APA-duk», alternativt PVC-duk og at man har minimum 6 emaljer pr. skilt for å sikre at skiltet blir godt nok festet.

Opprigg

Arrangøren skal rigg opp og ned reklamen, etter maler og koordinerte møter med NSSF.

Når man henger opp arenareklame er det en tommelfingerregel at man henger opp minst 3 skilt av samme samarbeidspartner ved siden av hverandre. Dette for at de enkelte samarbeidspartnerne skal få størst mulig utbytte av sitt sponsorat. Dette er spesielt viktig ved TV-sendte renn. Det kan også være lurt at man kjører samme logorekke som en mal når man henger opp skilt. Ved TV-sendte renn lager NSSF en mal for hvilke sponsorer som skal hvor.

Det er også ønskelig at man benytter samme skruer ved rigg, slik at det er enkelt å endre plassering av skilt hvis dette er nødvendig underveis i arrangementet. NSSF benytter «farmerskruer» med 8mm sekskanthode.

Arrangøren skal kostnadsfritt stille følgende materiell til eksponering av arenareklame (gjerder, rammer m.v.) til rådighet for NSSF. Arrangøren stiller med mannskap og utstyr for tilrettelegging av dette punktet:         

Skisse av ramme for arenareklame
  • Ferdig gjerdet stadion med synlig høyde på 1 meter målt fra snønivå og opp.
  • Rammer av tre for arenareklame – 4 meter bred og 1 meter høy
  • Staur for å feste rammene på ønsket plassering

Antall avhenger av behov på den spesifikke arena, avtales individuelt.

Portaler

Disse festes normalt rett ned i snøen hvis det er kompakt snø som tåler vind. Ved lite snø må arrangør skaffe føtter til byggegjerder eller tilsvarende løsninger som alternativ, til å feste portalene i snøen, slik at det tåler vind. Eksempel på slike føtter finner du her:
https://www.pervaco.no/komposittfot-24-kg.

Arrangøren må bygge tre-rammer som passer startportal, målportal og mellomtidsportal – totalt sett 6 stk.
Unntaket er NM senior, der gjelder andre tegninger.

Sermonivegg

Arrangøren er også nødt til å bygge en trevegg som man kan feste sermoniveggen på. Det kan være ett alternativ å finne ett egnet bygg man kan skru reklame veggen rett i.

Unntaket er NM senior, der gjelder andre mål på sermonivegg.

Seierspall

Ved Norgesmesterskap skal arrangør lage seierspall etter anviste tegninger. NSSF er med å deigner og bestiller plater.

Nedrigg

Ved nedrigg SKAL alle bannere rulles med reklamen «inn», slik at den hvite baksiden blir på utsiden av rullen. Dette for å skåne selve reklamesiden for slitasje ved transport. Bannere skal festes med tau, strips eller lignende (ikke gaffatape) for at de skal holde seg sammenrullet.
Reklameseilene må tørkes før de transporteres videre.

Rennspesifikk informasjon

ASKO Cup

SponsorAntallPlassering
ASKO20 stkEksklusivitet i målgården (det er noen unntak, se under)
BAMA20 stkEksklusivitet i målgården på HL, NM for ungdom og junior og NM senior.
ASKO settes opp andre steder på stadion
Meny5 stkPlasseres fritt på stadion

Mesterskap

Avtales direkte med NSSF da dette varierer i større grad.

Var denne artikkelen nyttig for deg? Nei Ja

Hvordan kan vi hjelpe?