1. Hjem
  2. Dokumenter
  3. Arrangørhåndbok
  4. Skytebane
  5. Forberedelser

Forberedelser

Det forventes at skytebanen er ferdig rigget etter prinsippskissen med alle flagg, baneskillere og avretting før offisiell trening.

Matter

Matter skal skrus fast i fremkant i stokken på standplass og i bakkant i snøen.

I framkant benyttes treskruer med stor skive type ø30mm eller større. Dette selges gjerne som skiver for innfesting av våtromsplater. Eksempel: https://www.rightpricetiles.no/procon-festeskive-d-32mm-100stk

I bakkant benyttes plastskruer eller ekspanderende plastplugger for å holde matten til snøen. Også dette er gjerne produkter som benyttes til typisk våtromsplater, eksempel: https://www.megaflis.no/gulv-vegg–tak/vatromsplater/tilbehor/plastskrue-sort-for-vatromsplate-10stk-80-mm

Avretting

Området fra stokken og 2-3 meter bakover er ”hellig” område. Her skal ikke løypemaskinen innpå. Kommer det snø blir den skuffet vekk. Og skulle snøen smelte slådder man bakfra og fremover.

T-staker

T-staker skal sentreres på skiven, ikke skivebygget.

Vedlikehold av skiver

Til nasjonale arrangementer forventes det at skivene pusses ned og males opp i forkant av konkurransen slik at skive fremstår pene og at malingen ikke flakker av i unødvendige store biter ved treff som det gjerne blir når skivene har blitt overmalt mange ganger.

Sjekk sentrering på ligg-blink før treningsdag på alle skiver.

Maling av skiver

Benytt maling og pensel/rull fremfor spraymaling på skivene. På det hvite flekker man først i kulemerkene og lar det tørke litt før man bruker rull for å få en jevn overflate.

Anbefalt maling vi har god erfaring med: Tikkurila Temalac FD 20 TVH (Hvit: RAL 9003)
Litt tynner (Tikkurila Thinner 1006 f.eks.) kan med fordel benyttes når det er kaldt.
Denne malingen kan være litt vanskelig å få tak i, hos Tinter AS i Oslo vet vi at de har den. Alle malingsbutikker som fører Berckers kan antagelig skaffe den også da det er samme importøren til Norge.

Alternativt skal all maling som fester på stål fungere godt, det er viktig at fargen er matt.

Pappskiver

Skal være av typen som har fem blinker horisontalt likt som en ordinær metallskive. Det skal benyttes papp i to rader rett under hverandre. Øverste rad skal være på linje med metallskivene.

Var denne artikkelen nyttig for deg? Nei 1 Ja

Hvordan kan vi hjelpe?